V dolini Soče občasno tudi dežuje. Gostje se takrat sprašujete kam in kaj početi. Vstopite v odprto delavnico ustvarjalca in si naredite spominek.

POLSTENJE

Polstenje volne je stara obrt, ki je k nam zašla iz severnih krajev.

Poznamo dve vrsti polstenja – mokro in suho. Pri mokrem polstenju se volnena vlakna povežejo med seboj s pomočjo vode in mila, pri suhem pa z zbadanjem s posebno iglo. To je zelo kratka razlaga.

Podrobno razlago pa lahko doživiš v živo v delavnici v Tolminu na Cankarjevi ulici v rokodelski Izbi. Tu ustvarjam Nataša in z veseljem te naučim polstenja. Suhega ali mokrega.

KVAČKANJE, PLETENJE

Rokodelska znanja zlepa ne bodo izginila iz mode, lahko se teh veščin naučite sami s posnetki s spleta, lahko pa se naučite kot včasih – v živo ob prijetnem klepetu o tem in onem.

SLIKARSKE TEHNIKE

Včasih je prijetno samo ustvarjati, se prepustiti navdihu, občutkih, hkrati pa vam razložim tudi osnove različnih tehnik, ki jih nudim; slikanje z akrili, akvareli, temperami…

CENA

30€ / osebo

Cena vključuje:

  • material in orodje
  • znanje – učitelja
  • izdelek, ki bo trajen spomin na prijetno dopoldne / popoldne.

URNIK

Delavnico izvajam celo leto. Priporočam jo za kakšen deževen dan, ko nimate idej kaj bi počeli. Prijave na: mlekartz@gmail.com.

TRAJANJE

Delavnica traja do 2 uri.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV:

1 do 4

Po dogovoru izvajam naštete delavnice tudi za večje skupine, na lokaciji po dogovoru. Pišite za ponudbo na mlekartz@gmail.com.

IZHODIŠČE

V starem mestnem jedru Tolmina, Kreativna izba, Cankarjeva ulica.

JEZIKI

Slovenski, angleški