Na tem potepu se vračamo v duhovno  preteklost dežele ob Soči. Spomnili se bomo dedov in babic in njihove duhovne zapuščine. 

Naše resnične korenine so v predkrščanski tradiciji, zato se bomo na tem potepu skušali povezovat z naravo, kot je bilo to pri nas v navadi še pred stoletjem. Iskali bomo znamenja navzočnosti prasile t.i. Nikrmane in se povezovali z njo. Pogovarjali se bomo o predkrščanskih navadah, prepričanjih in običajih.

Skozi Tolminska korita se bomo povzpeli do kmetije Pri Jakču, tam privezali dušo z najboljšim štrudljem na svetu, se malce razgledali, pa hajdi naprej v Čadrg. Na poti k čisto pravemu megalitskemu krogu se bomo ustavili na degustaciji sira. Sledi sprehod do fantastične razgledne točke Žlejžn, kjer bomo muzicirali na zelo poseben ksilofon in dihali nebo.

Prazen žakelj ne more pokonci stat, zato se kmalu vrnemo v vas, na izdatno tradicionalno kosilo. Pokukali bomo v vaško sirarno in se vrnili v dolino.

Potep traja ves dan.

CENA

Od 75€* / osebo

Cena vključuje:

  • vodenje
  • ogled sirarne in degustacija
  • kosilo v Čadrgu
  • prigrizek na poti
  • prevoz v dolino

*Cena je odvisna od števila udeležencev.

URNIK

Potep se izvaja celo leto.

TRAJANJE

Potep traja 8 ur; od tega 5 ur hoje. Lažja alternativa tega izleta je prevoz v Čadrg in nazaj (1,5 ure hoje).

ŠTEVILO UDELEŽENCEV

Minimalno število udeležencev je 2, maksimalno 8.

IZHODIŠČE

Po dogovoru; Zatolmin P2 / v starem mestnem jedru Tolmina, na Cankarjevi 3 v Tolminu.

JEZIKI

Slovenski, angleški

DODATNE INFORMACIJE

Obvezna je športna obutev in oblačila. Pot je na nekaterih predelih gozdna, sestavljena iz spustov in vzponov. Primerna je za dobro uhojene pohodnike. S seboj imejte steklenico z vodo.

Za rezervacijo, nam pišite: mlekartz@gmail.com