Knjižno kazalo – vodni zmaj

14,00 

Vodni zmaj knjižno kazalo – filcana 100% volna

Na voljo po naročilu

Kategoriji: ,

Opis

Ko postanejo dnevi kratki in mrzli, je ravno pravi čas za knjige. Knjiga te odpelje v čisto svoj svet. Vsakokratni povratek v ta svet ti lahko pomaga totalno kjut kazalo. Narejeno iz volne, domišljije in ljubezn.

Z volno imam prav poseben odnos. Kot otrok sem bila zelo nesrečna, če je bilo v pletenem puloverju ali kapi samo majhen odstotek volne. Imela sem občutek, da me bo pletenina pojedla. Moja mama pa je pletla na veliko. Se mi zdi, da so bile vse sodelavke oblečene v njene pletenine.

Z leti sem se sprijaznila, da pletenine pač niso zame. Sintetičnih pa nisem marala, ker so tako pokale – zaradi statične elektrike.

Ampak sčasoma je preobčutljivost na volno malo izzvenela. Volnene kape sicer še vedno ne morem nositi, lahko pa pletem z volno ali jo filcam. Filcanje je zvrst, ki me že kakšni dve leti zelo navdušuje. Zaradi občutka, ki ga daje volna med prsti in zaradi njenega izvora. Ovce tu na pašnikih se mi ne zdijo prav nič nesrečne, ko jih enkrat letno ošišajo na nulo. Nič umetnega ni torej v teh izdelkih. Zmaga kajne?

Živalce so sicer velikosti, da jo skriješ v dlan, vseeno pa vzame kar nekaj časa preden je končana. Da našpikanih prstov od igle sploh ne omenjam. Vložen trud poplača zadovoljstvo ob simpatično nasmejanem izdelku, še bolj pa vsi vaši navdušeni komentarji.